photo: @skaparephotography

Noa Rabou

Bio

Geboren op 15 april 2004 in Vught.
In 2023 afgestudeerd van skigymnasium Saalfelden.

9 podiumplaatsen

2 overwinningen, 4 tweede en 3 derde plaatsen

Hoogste FIS World Ranking

Slalom: #249
Giant Slalom: #558

Meestal actief in:

Oostenrijk, Italië, Duitsland

Eerste hoofddoel

Winter Olympics Cortina d’Ampezzo ’26

Partners:

Mijn naam is Noa Rabou, negentien jaar en een alpine skister. Mijn droom is om als Nederlandse een World Cup winst op mijn naam te mogen schrijven en bij de Olympische Spelen meedoen voor de medailles. Ik ben op mijn 14e aangenomen op het skigymnasium Saalfelden en alleen naar Oostenrijk gegaan om skiën en school zo goed mogelijk te combineren. In 2023 ben ik geslaagd. Nu ben ik me dit jaar volledig aan het focussen op het skiën en om de wereldtop te bereiken. Ik heb er veel voor moeten laten om te bereiken waar ik nu ben en stapje voor stapje kom ik dichter bij het einddoel.

Groetjes, Noa

Sponsoropties

De onderstaande tabel geeft een indicatie van de mogelijkheden tot sponsoring en wat u daarvoor terug krijgt. Met elke geïnteresseerde sponsor gaan wij na het leggen van contact in ieder geval het gesprek aan om te komen tot concrete afspraken die het beste passen bij een hopelijk langdurige en vruchtbare relatie.

 

Het belang van partners

Skiën is bij uitstek een seizoenssport, en dan een die niet optimaal in Nederland te beoefenen is. Atleten die van het skiën hun beroep maken wonen daardoor het grootste deel van het jaar in een Alpenland en reizen wedstrijden af die verspreid liggen over de verschillende wintersportlanden. Dit is dan ook een eerste en zeer belangrijke kostenpost, het verblijf en de doorlopende reiskosten. Daar staat tegenover dat in de competitie waar talenten in uitkomen (FIS wedstrijden) geen prijzengeld wordt uitgekeerd. Sponsoren die een financiële bijdrage leveren zouden dan ook direct aan dit onderdeel bij kunnen dragen en een hoop stress wegnemen.

Een tweede factor is het materiaal. Wedstrijdskiërs hebben per onderdeel vaak al meerdere paar ski’s nodig. Op het hoogste niveau zijn de tijdsverschillen tussen atleten vaak erg klein en is het belangrijk om naast de beste techniek, ook het beste afgestelde materiaal voor de condities van een specifieke wedstrijd te hebben. Hoewel skimerken vaak talenten sponsoren voor een deel van hun materiaal, wordt niet alles gedekt en kunnen sponsoren zorgen dat nét de winnende marge wordt bereikt.

Een derde belangrijk onderdeel waarin een atleet moet investeren geldt voor elke topsporter; namelijk voeding en begeleiding. Ook skiërs moeten in topconditie zijn en zoveel mogelijk trainen om zich te kunnen verbeteren in de strijd tegen de klok. Hiervoor is het essentieel om trainers te kunnen betalen en de juiste voeding binnen te krijgen.

Waarom is skiën specifiek een sport om uw merk aan te verbinden? Ondanks, of misschien wel dankzij, ons gebrek aan bergen is Nederland het Europese land met relatief gezien de meeste skiërs. Uit recent onderzoek reizigersonderzoek is ook gebleken dat zo’n 25% van de Nederlanders de komende drie jaar van plan is om op wintersport te gaan. Met gemiddelde uitgaven van €1.140 zijn de liefhebbers vaak ook nog eens mensen wiens liefde voor de sneeuw en bergen zo groot is dat ze een interessante doelgroep vormen. Tot slot is klimaatverandering al langer een belangrijk agendaonderwerp in de skisport door de directe gevolgen die het wedstrijdcircuit er van ondervindt. Er zijn dan ook verschillende initiatieven om de bergen, het klimaat en de sport te beschermen die de skisport een voorvechter van de strijd tegen klimaatverandering maken.

 

Weet u niet of sponsoring een juiste keuze voor u is? De voordelen van sportsponsoring staan beschreven op deze pagina.