Over ons

Het begin

Na een bezoek aan Papendal voor een cybersecurity opname rondom de Spelen van Tokyo in 2021 raakte ik er van overtuigd dat ik me in wilde zetten voor topsport. Ik had me er al bij neergelegd dat ik zelf geen toptalent was maar pas op Papendal kwam het besef dat er veel andere manieren mogelijk zijn om betrokken te zijn bij allerlei verschillende sporten. Kort daarna zag ik een NOS artikel met Jasmijn Gimbrère over de route die een talentvol tennisser moet volgen om prof te worden.

Hierop heb ik Jasmijn een bericht gestuurd en gevraagd of er praktische, administratieve of juridische zaken waren waar zij hulp bij kon gebruiken. Na een leuk videogesprek terwijl ze in Tunesië zat voor een ITF toernooi besloten we samen te gaan werken. Dat eerste jaar stond vooral in het teken van leren wat er achter de schermen bij een topsport carrière komt kijken en een duidelijk takenpakket uitwerken en bijhouden.

In 2023 kreeg ik een tweede droombaan aangeboden en lag de focus bij het atletenmanagement op het schaalbaar maken van de verschillende taken, en cursussen volgen om een solide basis te leggen voor professionalisering.

2024 begon met uitbreiding, met aansluiten van Noa Rabou en gesprekken met enkele sprinters groeit de talentenpool. Maar ook achter de schermen zijn er inmiddels meerdere mensen die willen bijspringen en zien wat voor dromen er te realiseren zijn.

Wat we doen

Vanuit een passie voor alles wat Olympisch is, delen we een droom met atleten jong en oud; continu het beste uit jezelf halen, met uiteindelijk hopelijk een sprong op de hoogste trede van het erepodium.

Wat er in de praktijk nodig is om die droom te verwezenlijken verschilt per sport en wensen van de atleet. Voorbeelden van wat we doen zijn het bijhouden van prestatiestatistieken, administratie en boekhouding, contact met media en sponsoren, adviseren over presentatie, en allerhande praktische zaken rondom wedstrijden en toernooien. De kern hierbij is altijd het vooropstellen van de belangen van de atleet. Dit laatste kan soms lastig zijn voor grotere sportmanagement bureaus die de focus leggen op marketing en zich richten op het inzetten van de atleet voor de marketing van een bedrijf.

Het belangrijkste voor de meeste talenten of atleten actief in sporten waar minder geld in omgaat is echter wel vaak het vinden van de juiste sponsoren. Onze aanpak is dan ook het helpen zoeken naar geschikte sponsoren, zowel regionaal, nationaal, als mogelijk internationaal. We leggen hierin contact met potentiële sponsoren, denken mee over het ontwikkelen van de bekendheid van de atleet (die daadwerkelijk aansluit bij de persoon!), en zorgen voor duidelijke afspraken om een langdurige win-win relatie te creëeren.

Als sporter ben je het liefst alleen bezig met je sport en bijvoorbeeld al het administratiewerk zit ik totaal niet op te wachten. Daar is Joeri een ontzettend grote hulp bij, hij neemt mij werk uit handen waar ik geen tijd voor heb. Ook helpt hij me bijvoorbeeld bij het bijhouden van statistieken waar ik voor volgende wedstrijden weer wat aan kan hebben. Ik ben hem heel dankbaar voor alle hulp!

Jasmijn Gimbrère

Kernwaarden

Als bureau richten wij ons op een aantal doelgroepen. De liefde voor sport is de basis en de reden dat wij allemaal tijd en energie in deze organisatie steken. Daarom staan de atleten voor ons altijd op één. Van daaruit zoeken we geschikte partners die die visie delen. Tot slot hopen we de medeliefhebber van sport te bereiken met leuke updates en inzichten omtrent hun idolen.

N

Voor talentvolle en toegewijde atleten met een Olympische droom

N

Voor organisaties die zich willen verbinden aan topsport en sporter

N

Voor een ieder die zich laat inspireren door topprestaties